Taxus Baccata

Taxus baccata busk er den mest berømte af nåletræer og også kendt som gærbusken. Den langsomt voksende nåletræsart er måske den mest populære nåletræ, der findes, og du finder den i mange haver. Den oprindelige plante er meget stærk og kan blive meget gammel. Fordi planten er stedsegrøn, giver Taxus hækplanter privatliv, ly og et grønt udseende gennem alle årstider.

Beskæring af Taxus baccata

Taxus baccata er meget stærk og let at vedligeholde. Gæren vokser ikke så hurtigt, mindre end 20 cm. pr. år og beskæring er derfor ikke et stort job. Én gang om året er tilstrækkelig, og hvis du vil holde hækken meget stram, skal du bare beskære den igen. Har du ikke beskåret et antal gange og er barlindhækket blevet lidt for stort? Det er ikke noget problem, fordi Taxus baccata kan beskæres lige ind i det gamle træ, nye nåle vokser bare på det bare træ. I øvrigt er giften den eneste nåletræ, der kan modstå streng beskæring. Foretrækker du en hurtigt voksende nåletræ? Vælg derefter for eksempel leylandii nåletræ eller cypressen i Californien.

Hvad mere skal du vide om giftetræet

Giften er meget hårdfør og kan plantes i skyggen, delvis skygge og fuld sol. Vær kun forsigtig med våde rødder, for hæk kan ikke modstå det. Andre jordtyper er fine, fra fugtige til tørre. Umiddelbart efter plantning har Taxus baccata brug for meget vand. Om efteråret vokser røde bær mellem de grønne nåle. Sørg for, at børn og dyr ikke spiser bær og nåle, da de er giftige. Takketræets bær er meget populære hos fugle (og ikke giftige for vores vingede venner), og med det giver barlindhækket noget liv i haven. Der er også en Taxus-art, der ikke dyrker bær, det vil sige Taxus Hillii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *